TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Franţa: Alţi patru elevi inculpaţi în legătură cu decapitarea profesorului

Alţi patru elevi de colegiu au fost inculpaţi miercuri în ancheta cu privire la decapitarea profesorului Samuel Paty la 16 octombrie, după ce le-a arătat elevilor săi, la ore, caricaturi ale profetului Mahomed ale săptămînalului satiric Charlie Hebdo, declară joi surse judiciare pentru AFP.

Trei dintre aceşti minori - cu vîrste cuprinse între 14 şi 15 ani - au fost inculpaţi cu privire la ”complicitate la asasinat terorist” şi sînt suspectaţi de faptul că i-au arătat victima atacatorului Abdullah Anzorov în faţa Colegiului Conflans-Sainte-Honorine, în Yvelines (regiunea pariziană), a precizat sursa citată, transmite adevarul.ro.

A patra persoană - inculpată cu privire la ”denunţ calomnios” - este fiica lui Brahim Chnina, bărbatul care se află la originea unei campanii pe reţele de socializare împotriva lui Paty.

După decapitarea profesorului de istorie-geografie, care le-a arătat elevilor săi caricaturi ale profetului Mahomed la cursuri de libertatea de exprimare, ameninţările şi apologia terorismului în Franţa au ”explodat”.

Ancheta cu privire la asasinarea lui Samuel Paty - încredinţată unui judecător de instrucţie - cu privire la ”complicitate la asasinat terorist” şi ”asociere de răufăctori teroristă” continuă.


Din octombrie, şapte persoane - inclusiv doi elevi de colegiu - au fost deferiţi justiţiei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load