X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Franța a respins informațiile privind dorința lui Macron de a demisiona

11 iun. 13:10   Externe
3435 0

Palatul Élysée a respins categoric orice informații privind intenția lui Emmanuel Macron de a demisiona din funcția de președinte al Franței.

Despre acest lucru relatează presa franceză.

De remarcat că anterior postul de radio Europe 1, citînd o sursă, a relatat că președintele francez Macron discută cu anturajul său despre posibilitatea de a demisiona din funcția de șef al statului în cazul victoriei dreptei în alegerile parlamentare.

"Demisia președintelui nu este un tabu. Da, toate scenariile trebuie să fie luate în considerare astăzi. El este gata să sacrifice sfîrșitul mandatului său de cinci ani", a declarat unul dintre apropiații lui Macron, citat de postul de radio.

Europe 1 a afirmat că acest „scenariu de măsuri extreme” a fost discutat de Macron însuși în ultimele săptămîni cu unul dintre interlocutorii săi.


În același timp, postul de radio a subliniat că demisia nu este opțiunea preferată a președintelui, „deși perspectiva ei ar trebui să servească în această campanie de dramatizare a viitoarelor alegeri”.

S-a precizat că o altă strategie pe care ar putea să o aleagă președintele este aceea de a coexista la putere cu „Uniunea Națională”, de dreapta, în cazul în care va cîștiga alegerile parlamentare, pentru „a nu perturba eșecul politicilor acestui partid pînă în 2027”, cînd în țară ar urma să aibă loc alegeri prezidențiale.

3
2
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав