X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Franța a început să treacă la păcură

11 iul. 2022,, 18:30   Externe
2372 0

Companiile energetice franceze au început să transforme cazane pe gaz pentru a funcționa cu păcură pentru a evita întreruperile în cazul continuării reducerii livrărilor de gaze rusești, scrie Reuters.

„Putem chiar să trecem la cărbune dacă este nevoie. Scopul este de a evita închiderea fabricilor în cazul în care ne confruntăm cu o lipsă de gaz”, a declarat Florent Menego, șeful unuia dintre cei mai importanți producători de anvelope Michelin. Petrolul va fi în continuare disponibil ca alternativă, a adăugat el.

În toată Europa, industria se îndreaptă către mai mulți combustibili „mai murdari” decît gazul, căutînd să reducă costurile, notează ziarul. Ministrul francez de Finanțe Bruno Le Maire a spus că ar fi iresponsabil să nu se pregătească pentru un deficit. El a considerat ca sistarea livrarilor de gaze din Rusia este scenariul cel mai probabil.

Pentru republică, problema nu este la fel de semnificativă ca în multe alte țări europene, întrucît ponderea gazului rusesc în volumul de care are nevoie este de 17 la sută.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?