Cazul Șor stiri: 594

Fotografia care a devenit un simbol al incendiilor din Turcia

6 aug. 2021,, 15:10   Război în Ucraina
2785 0

Un băiețel pregătit să înoate se oprește la marginea apei, cu privirea furată de imaginea unui avion folosit la stingerea incendiilor, care zboară la mică altitudine, pe un cer roșu-ruginiu.

Pentru mulți, fotografia, care ar fi fost făcută de un turist rus aflat în vacanță în Antalya, a ajuns un simbol al incendiilor violente care au pîrjolit litoralul mediteranean al Turciei, în ultimele opt zile, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Peste 180 de focare au ucis opt oameni, au devastat păduri de pini și terenuri agricole. Miercuri, focul s-a apropiat de o centrală termică, în timp ce echipele internaționale de stingere au folosit elicoptere și tunuri de apă și au săpat tranșee pentru a încetini răspîndirea flăcărilor.

Fotografia a fost distribuită la scară largă pe rețele sociale turcești, unde oamenii se arată șocați de incendiile fără precedent, despre care experții spun că au fost cauzate de criza climatică și de gestionarea deficitară a situației de către autoritățile competente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?