Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Fostul președinte Ianukovici, arestat în contumacie, în Ucraina

19 mai. 19:00   Război în Ucraina
1572

Judecătoria Pechersky din Kiev a dispus arestarea în contumacie a fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici sub acuzația de organizare a trecerilor ilegale a frontierei, anunță Biroul procurorului general al Republicii, relatează TASS.

Biroul procurorului general a declarat că fostul președinte este suspectat de organizarea transferului ilegal al unui grup de persoane peste granița cu Ucraina, în februarie 2014. Potrivit procuraturii, cu sprijinul Rusiei și însoțit de cel puțin 20 de persoane în trei elicoptere, acesta a zburat de pe teritoriul republicii în direcția Anapa.

Raportul departamentului nu menționează numele de familie al lui Ianukovici, dar precizează că la momentul crimei, suspectul era președintele Ucrainei.

La sfîrșitul lunii martie, Biroul procurorului general ucrainean a anunțat posibilitatea Kievului de a începe procedura pentru extrădarea lui Viktor Ianukovici din Rusia. Înainte de aceasta, Judecătoria Pechersky a menținut decizia privind arestarea sa în contumacie în cazul uzurpării puterii de stat.

În 2014, Ianukovici a fugit în Rusia ca urmare a protestelor antiguvernamentale în masă din Ucraina, numite Euromaidan. În patrie, fostul președinte a fost condamnat în lipsă la 13 ani de închisoare pentru înaltă trădare și complicitate la purtarea unui război de agresiune.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав