TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fostul președinte al Kîrgîzstanului va fi transferat în colonie

Fostul președinte al Kîrgîzstanului, Almazbek Atambaev, va fi transferat din Izolatorul de detenție provizorie nr. 1 în colonia nr. 47, a relatat Serviciul Public de Executare a Pedepselor pentru RIA Novosti.

După cum a precizat avocatul politicianului Zamir Jooșev, acesta ar putea fi transferat chiar astăzi.

Ieri un alt avocat al lui Atambaev, Serghei Slesariov, a comunicat că după transferul din Izolatorul Comitetului de Stat pentru Securitate Națională a Kîrgîzstanului în Izolatorul de detenție preventivă nr. 1 din capitală clientul lui a declarat greva foamei din cauza condițiilor precare de detenție.

Marți Atambaev a fost vizitat în Izolatorul de detenție provizorie nr. 1 de către angajații Centrului național de Prevenire a Torturii. Atambaev a explicat greva foamei prin faptul că procesele de judicată în dosarul Butukaev sînt organizate în regim închis. În plus, el urma să fie transferat din Izolatorul Comitetului de Stat pentru Securitate Națională a Kîrgîzstanului în instituția nr.47, deoarece necesită asistență medicală. Însă astăzi el este închis în Izolatorul de detenție preventivă nr. 1. El cere un proces deschis și transferarea sa neîntîrziată în instituția nr. 47”, a declarat reprezentantul Centrului.

Ex-președintele a fost eliberat din Izolatorul Comitetului de Stat pentru Securitate Națională a Kîrgîzstanului de către simpatizanții lui pe fundalul tulburărilor în masă în noaptea de 5 spre 6 octombrie. Însă la 10 octombrie politicianul a fost reținut repetat de angajații serviciilor speciale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load