COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fostul președinte al Kîrgîzstanului, Almazbek Atambayev, acuzat de crimă

Fostul președinte al Kîrgîzstanului, Almazbek Atambayev, acuzat de crimă

Fostul președinte al Kîrgîzistanului, Almazbek Atambayev a fost acuzat de omor și alte infracțiuni deosebit de grave, a declarat marți, într-o conferință de presă Zamir Beishekeev, șeful Procuraturii Generale pentru Supravegherea activităţii operaționale de investigare.

"Atambaev a primit notificări cu privire la o serie de crime deosebit de grave, cum ar fi organizarea dezordinilor în masă, omor, tentativă de omor, luarea de ostatici și utilizarea violenței împotriva unui reprezentant al puterii", a spus el.

Conform legilor din Kîrgîzstan, potrivit articolelor respective, Atambayev riscă închisoare pe viață.


Amintim că la 7 august, serviciile speciale din Kîrgîzstan au început operațiunea de reținere a fostului președinte Almazbek Atambayev la reședința sa din satul Koy-Tash, situată la 20 de kilometri de capitală. Ei au folosit împotriva susținătorilor fostului lider echipamente speciale. Însă nu a fost posibil să-l rețină pe fostul președinte. Susținătorii lui Atambayev au luat ostatici șase soldați ai forțelor speciale.

A doua zi, confruntările dintre susținători și forțele de securitate au reluat și au continuat pînă dimineața, în ciuda faptului că însuși fostul președinte s-a predat forțelor de securitate.

În urma operațiunii speciale, potrivit Ministerului Sănătății, 136 de persoane au fost rănite, iar un reprezentant al forţelor speciale a fost ucis.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load