AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 909
Criza energetică stiri: 730

Fostul ministru al Apărării al SUA a dat în judecată Pentagonul

29 noi. 2021,, 07:21   Război în Ucraina
1380 0

Lui Mark Esper i s-a interzis să publice o parte din carte despre activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării. El a numit adresarea în instanță drept singura modalitate de a "aduce istoria sa la cunoștința poporului american".

Fostul ministru al Apărării al SUA, Mark Esper, a dat în judecată Pentagonul pentru interzicerea publicării unei părți din memoriile sale despre activitatea sa în administrația președintelui Donald Trump. Despre acest lucru a anunțat The New York Times pe 28 noiembrie.

Oficialul, care a fost concediat de Trump la scurt timp după înfrîngerea sa în alegerile prezidențiale de anul trecut, va lansa în luna mai o carte numită Jurămîntul sacru. Esper a descris-o ca fiind "o istorie completă și nevăzută a națiunii, mai ales în perioadele sale dificile".

"Un fragment semnificativ al textului a fost scos din publicare sub pretextul secretului de stat. Textul retras este necesar pentru prezentarea unor istorii importante atinse în manuscris", se arată în proces.

Fostul șef al Pentagonului a acuzat actuala administrație americană că a încălcat "drepturile constituționale protejate de primul amendament" privind libertatea de exprimare.


El a explicat că oficialii Ministerului Apărării care i-au verificat memoriile "mi-au cerut să nu-l citeze pe fostul președinte Trump și alții în cadrul întîlnirilor, să nu descriu discuțiile dintre mine și fostul președinte și să nu folosesc anumite verbe sau substantive atunci cînd descriu evenimente istorice".

De asemenea, potrivit lui Esper, i s-a cerut să omită "opinii despre acțiunile altor țări, despre discuțiile pe care le-am avut cu oficiali străini și despre evenimentele internaționale care au fost reflectate pe scară largă".

Fostul oficial este sigur că în manuscris nu există nimic care să fie secretizat sau să pună în pericol securitatea națională a SUA.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав