Fostele Prime Doamne ale Americii, ținute impecabile la ceremonia investirii lui Joe Biden

Ceremonia de numire în funcție a lui Joe Biden a fost una atipică. După Joe și Jill Biden sau Kamala Harris, fostele Prime Doamne ale Americii au atras atenția presei din întreaga lume.

Spunem că ceremonia a fost atipică pentru că Donald Trump a refuzat să-i predea ștafeta lui Joe Biden, așa cum o impune tradiția.Cu toate acestea, alături de Joe Biden au fost cîțiva dintre foștii Președinți ai SUA. La ceremonia de învestire au fost prezenți Barack Obama, Bill Clinton și George W. Bush, care nu au venit singuri, ci alături de soții, scrie catine.ro.

Așa cum era de așteptat, ținutele fostelor Prime Doamne au fost analizate în detaliu, iar aparițiile sînt impecabile.

Cum s-au îmbrăcat Laura Bush, Hillary Clinton și Michelle Obama

Michelle Obama a optat pentru o ținută extrem de elegantă. Aceasta a fost compusă dintr-un pardesiu și o salopetă cu centură aurie, creații semnate de designer-ul Sergio Hudson. Fosta Primă doamnă este renumită pentru faptul că alege mereu designeri americani care sînt adepți ai diversității. Tot Hudson a ajutat-o cu mai multe look-uri și pentru turneul de promovarea a cărții „Becoming”.


Hillary Clinton a intrat și ea în atenția celor prezenți la ceremonia de numire în funcție a lui Joe Biden. Aceasta a optat pentru o coafură simplă, un costum din două piese de culoare mov, dar și un pardesiu într-o nuanță tot mov, puțin mai închisă. Masca a fost una de culoare neagră, la fel ca mănușile.

Laura Bush a adoptat la ceremonia de numire în funcție a lui Joe Biden tot pentru o ținută elegantă. Fosta Primă doamnă a ales însă o nuanță de bleu, la care a asortat o mască în culoare similară. La capitolul încălțări a optat pentru balerini și nu pantofi cu toc, așa cum s-a întîmplat în cazul celorlalte Prime doamne.

Fostele Prime Doamne ale Americii au ales numai designeri de renume. Aceștia se află și în preferințele vedetelor precum Beyonce, Rihanna sau Jennifer Lopez.

Melania Trump a lipsit de la ceremonia pentru numirea în funcție a noului Președinte al Americii.

Kamala Harris, o ținută cu semnificație

La ceremonia de la Capitoliu, Kamala Harris a purtat creațiile designerilor Christopher John Rogers și Sergio Hudson, scrie CNN. Deși cei doi sînt renumiți pentru ținutele excentrice pe care le creează, însă Kamala a ales o clasică, compusă dintr-o rochie mov și un pardesiu în aceeași nuanță. Ținuta ei a fost accesorizată de un colier masiv.

Semnificația colierului din perle a fost descifrată de BBC. Se pare că pe vremea cînd studia la Universitatea Howard, o universitate privată afro-americană, Kamala a făcut parte dintr-o asociație studențească de fete Alpha Kappa Alpha. Perlele sînt emblema asociației. Tot sursa menționată mai sus scrie că colierul din perle are o semnificație aparte și anume că fetele din asociație urmăresc cu mîndrie ascensiunea Kamalei Harris.

Culorile predominante la ceremonia de învestire a lui Joe Biden

Ceremonia de învestire a lui Joe Biden, al 46-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii a avut loc miercuri, 20 ianuarie. Acesta a depus jurămîntul în faţa judecătorului John Roberts, şeful Curţii Supreme. Detaliul care a atras atenția tuturor a fost faptul că a folosit o biblie veche de 127 de ani, pe care a depus jurămîntul la toate învestirile din carieră.

Așa cum se poate observa din imagini, culorile predominante la ceremonie au fost bleu sau mov. Culoare violet, scrie digi24.ro, este un simbol al încrederii și al stabilității. Nuanța simbolizează deopotrivă și unitatea celor două partide americane, fiind o combinație între roșu și albastru.

Imaginile cu fostele Prime Doamne ale Americii care au participat la ceremonie fac înconjurul lumii. Acestea zîmbesc și se salută cu multă diplomație și eleganță.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load