COVID-19 în MOLDOVA

Forțele de opoziție din Belarus au inițiat o grevă

Forțele de opoziție din Belarus au inițiat o grevă

În Belarus a fost inițiată greva împotriva falsificării la alegeri anunțată de forțele de opoziție. Acest lucru a fost relatat de către jurnalistul Stepan Putilo pe canalul Telegram NEXTA Live.

Potrivit lenta.ru, în prezent se cunoaște că protestul pe termen nedeterminat a fost anunțat de o parte a muncitorilor de la Uzina electrotehnică „V.I.Kozlov” de la Minsk.

Mesajul cu îndemnul la grevă a fost vizionat în Telegram de peste 750 de utilizatori.


Anterior opoziția a difuzat informații privind planul B dacă actualul Președinte al Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, va fi declarat cîștigător al alegerilor. „Veniți la serviciu și adunați-vă împreună pe teritoriul întreprinderii. Revendicările voastre față de conducere sînt simple: susținerea publică a organizării unor noi alegeri oneste, precum și contribuția maximală la acest fapt”, se arata în mesaj.

În Belarus deja a doua zi continuă ciocnirile stradale între poliția și protestatarii nemulțumiți de rezultatele alegerilor prezidențiale din 9 august. Potrivit datelor exitpoll-urilor, actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko, a acumulat peste 80 la sută din voturi, iar liderul opoziției – mai puțin de 10 la sută.

În timpul ciocnirilor este folosită tehnica specială, turnurile cu apă, grenadele audiovizuale, gloanțele de cauciuc, au fost cooptate subdiviziunile speciale Almaz și Alfa. La Minsk și într-un șir de centre regionale protestatarii construiesc baricade. Împotriva forțelor de ordine se folosesc rachete de semnalizare, pavajul, cocteilurile Molotov.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load