TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Formarea unui nou partid nazist, dejucată în Italia

Poliţia italiană a anunţat joi că a descoperit un complot pentru formarea unui nou partid nazist şi a confiscat un număr mare de arme, în timpul percheziţiilor care au avut loc la nivel naţional.

La investigaţia care a început în urmă cu doi ani au participat poliţişti din 16 localităţi şi oraşe, din insula mediteraneană Sicilia pînă în Alpii din nordul Italiei.

Investigaţia a scos la iveală „o arie uriaşă şi variată de subiecte, persoane din locuri diferite, unite de acelaşi fanatism ideologic şi dornice să creeze o mişcare deschisă pro-nazistă, xenofobă şi anti-semită”, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Poliţia nu a precizat cîte persoane s-au alăturat mişcării sau cîte arestări au avut loc. În Italia, „apărarea fascismului” şi eforturile de refacere a partidelor fasciste sînt ilegale.

Noul partid se numea Partidul Naţional Socialist Italian al Muncitorilor, iar poliţia a prezentat zvastici şi imagini ale lui Adolf Hitler, confiscate în timpul percheziţiilor efectuate la 19 proprietăţi. De asemenea, a mai fost descoperit un număr mare de arme, între care pistoale, arme de vînătoare şi arbalete.


Grupul a creat legături cu grupuri extremiste din străinătate, inclusiv din Portugalia, Marea Britanie şi Franţa.

În luna iulie, poliţia a descoperit un număr uriaş de arme, între care rachete aer-aer, aparţinînd unor extremişti de dreapta, în timp ce în noiembrie doi bărbaţi legaţi de un alt grup de simpatizanţi nazişti au fost arestaţi sub suspiciunea că planificau un atac asupra unei moschei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load