Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Focuri de armă la granița dintre Polonia și Belarus

10 oct. 2021,, 15:00   Război în Ucraina
2022

Poliţia de frontieră poloneză a anunţat că, pentru a doua zi consecutiv, de partea belarusă a graniţei au fost trase focuri de armă, relatează agenția germană, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Împuşcăturile au fost auzite în cursul nopţii de vineri spre sîmbătă, au precizat sîmbătă poliţiştii de frontieră într-o postare pe Twitter. Cu o zi înainte, aceştia raportaseră că o patrulă belarusă a tras asupra soldaţilor polonezi, în cursul zilei de joi. O purtătoare de cuvînt a poliţiei de frontieră poloneze a declarat că au fost folosite probabil gloanţe oarbe.

Ca urmare a fluxului crescut de migranţi la graniţa cu Belarusul, armata poloneză oferă asistenţă grănicerilor în asigurarea securităţii frontierei. La 1 noiembrie, Parlamentul de la Varșovia a prelungit cu 60 de zile starea de urgență la granița cu Belarus.

Potrivit grănicerilor polonezi, doar în cursul zilei de vineri au existat 553 de încercări ale migranţilor de a trece ilegal frontiera. Opt persoane au fost reţinute.

Guvernul de la Varşovia îl acuză pe preşedintele din Belarus Alexandr Lukaşenko că îi ajută pe refugiaţii din zonele de conflict să ajungă la frontiera externă a UE cu scopul de a crea o criză. De cealaltă parte, autorităţile din Belarus acuză Occidentul de crearea de haos în aceste regiuni de conflict, acesta fiind motivul pentru care oamenii de acolo caută acum o viaţă mai bună.

Lukaşenko a declarat la sfîrşitul lunii mai că Minsk-ul nu va mai împiedica migranţii să tranziteze Belarusul în drum spre UE - în replică la înăsprirea sancţiunilor europene impuse fostei republici sovietice.

Polonia construieşte în prezent un gard de sîrmă ghimpată de-a lungul frontierei sale de 418 kilometri cu Belarusul pentru a reduce trecerile ilegale de migranţi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав