TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Focar de COVID-19 la celebrul Teatro alla Scala din Milano

Un focar de COVID-19 a fost raportat la prestigiosul teatru de operă La Scala din Milano, în contextul în care 18 cîntăreţi şi nouă muzicieni au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, a informat miercuri un oficial local, potrivit Reuters.


Toţi membrii corului erau în carantină, la fel şi secţiunea de instrumente de suflat a orchestrei, în timp ce teatrul aştepta rezultatele testelor altor membri ai personalului, transmite agerpres.ro.

"Toate repetiţiile au fost suspendate", a declarat Paolo Puglisi, un reprezentant al sindicatului din La Scala reporterilor.

La Scala se redeschisese în luna iulie după ce a fusese închis timp de patru luni în timpul primului val al pandemiei în Italia.

În această săptămînă, spectacolele au fost din nou suspendate în urma unui decret guvernamental emis duminică, care prevede închiderea teatrelor şi a cinematografelor din toată Italia, într-un efort de a ţine sub control reapariţia infecţiilor.

Ordinul de închidere expiră pe 24 noiembrie, astfel că, potrivit lui Puglisi, muzicienii şi cîntăreţii speră ca La Scala să poată oferi publicului spectacolul tradiţional care marchează începutul unui nou sezon pe 7 decembrie, un punct culminant al vieţii culturale din Italia.

Milano şi regiunea Lombardia au fost deosebit de afectate de noul coronavirus, înregistrînd un record de 7.555 de cazuri noi miercuri. Următoarea zonă cea mai afectată din Italia este regiunea vecină, Piemont, cu 2.827 de noi contagieri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load