Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Florida: Un pelican înfometat a înghiţit un telefon mobil

6 mar. 2020,, 22:30   Externe
3177 0

Un pelican înfometat, care a smuls telefonul mobil din mîna unei femei crezînd că este un peşte, a fost tratat cu succes de specialiştii unui Centru de conservare a animalelor din sudul Floridei care i-au salvat viaţa, au informat miercuri mass-media locale citate de EFE.

Văzînd că pasărea nu se simte bine, femeia, se pare o turistă, a folosit un alt telefon pentru a suna la Centrul de conservare a vieţii sălbatice din Florida. Specialiştii s-au deplasat la baza sportivă Upper Keys şi au transportat pelicanul la centrul situat la 120 de km sud de Miami.

Emma McCarthy, o angajată a centrului specializată în îngrijirea păsărilor, şi tehnicianul Adam Manglitz au lucrat împreună pentru a extrage telefonul din stomacul păsării într-o operaţiune reuşită.

Într-o înregistrare video prezentată de instituţie se vede cum tînara McCarthy îşi introduce braţul drept - pînă la umăr - în pliscul pelicanului, care a nu a opus rezistenţă, şi scoate telefonul, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

"Era acoperit de solzi de peşte şi viermi, aşa că a fost destul de neplăcut", a declarat Jordan Budnik, directorul centrului, care a precizat că telefonul nu funcţiona.

Pelicanii au esofagul şi stomacul de mari dimensiuni, totuşi a fost aleasă pentru această intervenţie o fată cu mîinile mai mici, precum tînăra McCarthy, pentru a nu mai fi nevoie să se anestezieze pasărea.

"Hrănirea animalelor sălbatice are consecinţe pe termen lung, acestea obişnuindu-se cu prezenţa oamenilor care le oferă de mîncare", a avertizat Budnik.

Deşi există aproape 40 de specii care trăiesc în arhipelagul Florida Keys, Budnik a declarat că pelicanii sînt păsările care ajung cel mai frecvent la centru, deoarece suferă leziuni ale stomacului, înghiţind pungi sau carcase de peşti aruncate de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?