Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Flacăra olimpică a fost adusă pe covorul roșu de la Cannes

23 mai. 08:45   Externe
2319 0

Flacăra olimpică a ajuns pe covorul roşu al celei de-a 77-a ediţii a Festivalului de la Cannes, purtată de un grup de sportivi de înalt nivel îmbrăcaţi în ţinută de gală.

Pe muzica lui Vangelis din filmul "Carele de foc", din 1981, temă utilizată drept muzică de fond pentru majoritatea ceremoniilor de înmînare a medaliilor, sportivii au apărut în jurul orei locale 18:05, aclamaţi de public, notează Noi.md cu referire la tv8.

Cu 99 de zile înaintea Jocurilor Paralimpice, patru sportivi care s-au ilustrat în probele paralimpice au avut onoarea de a purta torţa olimpică. Întîmpinat de delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, preşedintele Comitetului de organizare a JO de la Paris 2024, Tony Estanguet, sportivi şi foşti sportivi precum Marie-Jose Perec , Thierry Rey şi Iliana Rupert, au purtat apoi emblema Jocurilor.

Cu această ocazie a fost proiectat în cursul serii şi filmul „Olimpice! Franţa Jocurilor”, un documentar de Mickael Gamrasni.

Flacăra olimpică va reveni apoi la Cannes pe 18 iunie, în cadrul periplului său în Franţa ce se va încheia în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice, pe 26 iulie, la Paris.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?