Criza energetică stiri: 471
Biden - Putin stiri: 106

Fiul fostului lider Muammar Gaddafi, eliberat din închisoare

6 sep. 2021,, 07:32   În lume
1671 0

Saadi Gaddafi, fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi, deţinut într-o închisoare din capitala Tripoli din 2014, a fost eliberat în urma unei hotărîri judecătoreşti datînd de cîţiva ani, potrivit unei surse din Ministerul Justiţiei, relatează AFP.

''Saadi Muammar Gaddafi a fost eliberat din închisoare ca urmare a executării unei hotărîri judecătoreşti'' emise în urmă cu cîţiva ani, a declarat duminică pentru AFP o sursă a Ministerului Justiţiei, fără a preciza dacă el se află încă în Libia.

Numeroase mass-media locale au indicat duminică seara că Saadi Gaddafi a părăsit deja teritoriul libian cu un zbor către Turcia.

Contactată de AFP, o sursă din biroul procurorului general a afirmat că fiul lui Gaddafi a fost eliberat la recomandarea procurorului.

''Procurorul a cerut, în urmă cu cîteva luni, executarea deciziei privind eliberarea lui Saadi Gaddafi de îndată ce au fost îndeplinite toate condiţiile necesare'', a precizat sursa citată, reamintind că el este ''liber să rămînă sau să plece''.


Extrădat din Niger la 6 martie 2014, Saadi Gaddafi, în vîrstă de 47 de ani, a fost judecat şi achitat în aprilie 2018 de Curtea de Apel din Tripoli pentru asasinarea în 2005 a unui fost antrenor al clubului de fotbal Al-Ittihad din Tripoli, Bachir Rayani.

De asemenea, el urma să fie judecat pentru presupusa sa implicare în reprimarea sîngeroasă a revoltei care a pus capăt regimului tatălui său Muammar Gaddafi, în 2011.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X