COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2830
Puterea stiri: 6442
Coronavirus stiri: 7315

Finlanda: Guvernul renunță la un plan de lockdown după ce a fost declarat neconstituțional

1 apr. 13:30   În lume
1008 0

Guvernul finlandez a retras o propunere de introducere a unor restricții de circulație în mai multe orașe, ca parte a încercărilor de a opri răspîndirea virusului COVID-19. Anunțul a fost făcut miercuri, 31 martie, de prim-ministra Sanna Marin, informează Reuters.

Decizia vine după un anunț al unei Comisii Constituționale conform căreia propunerea este prea vagă şi nu respectă legea fundamentală.

„Din cauza anunțului comisiei, guvernul a decis să retragă propunerea”, a scris Sanna Marin pe Twitter.

„Ar fi imposibil pentru locuitorii afectați de restricții să prevadă ce este interzis, permis sau pasibil a fi sancționat”, a declarat o membră a Comisiei Constituționale, Antti Rinne.

Săptămîna trecută, guvernul a propus introducerea unui lockdown în cinci orașe, inclusiv în capitala Helsinki. Oamenii nu ar mai fi putut ieși din casă decît din motive stricte, scopul propunerii fiind oprirea înmulțirii infectărilor cu coronavirus şi a spitalizărilor.


Comisia Constituțională a declarat anterior că propunerile privind restricțiile ar trebui să fie specifice și să fie aplicate zonelor sau activităților unde riscul de contractare a virusului este mai mare, cum ar fi reuniunile private, zonele aglomerate cum ar fi magazinele

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽