X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Festivalul de Film de la Berlin va organiza proiecţii în aer liber

12 mai. 2021,, 00:00   Externe
2339 0

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film la Berlin au confirmat luni organizarea unor proiecţii exclusiv în aer liber deschise marelui publicului în luna iunie, aducînd drept argument o îmbunătăţire a situaţiei sanitare din Germania, informează AFP.

Din cauza pandemiei, ediţia de anul acesta a Berlinalei, festival de cinema creat în 1951, unul dintre cele mai importante din Europa alături de cele de la Cannes şi Veneţia, este organizată pentru prima dată în două părţi, o primă etapă, dedicată competiţiei, fiind desfăşurată online la începutul lui martie.

Ursul de Aur pentru cel mai bun film a revenit peliculei ''Babardeală cu bucluc sau porno balamuc/Bad Luck Banging or Loony Porn'', realizată de Radu Jude, o satiră la adresa ipocriziei societăţii.

''Scăderea ratei de incidenţă în Berlin, precum şi semnalele pozitive din partea autorităţilor locale de a sprijini cererea desfăşurării unui proiect-pilot cu teste obligatorii au întărit decizia organizatorilor festivalului de a planifica un eveniment exclusiv în aer liber'', au anunţat organizatorii Berlinalei într-un comunicat.

Rata de incidenţă pentru ultimele şapte zile în capitala germană este de aproximativ 100, în scădere în ultima perioadă. Dacă rata se stabilizează dedesubtul acestui prag simbolic timp de mai multe zile, se vor putea redeschide diferite sectoare ale economiei precum terase, restaurante şi spaţii cu destinaţie culturală precum cinematografe, teatre şi săli de concert.

Spectatorii care vor dori să asiste la proiecţiile prevăzute pentru perioada 9-20 iunie în 16 locuri din oraş, printre care şi Insula muzeelor, vor trebui să respecte un protocol sanitar strict, cum ar fi prezentarea unui rezultat negativ sau dovada vaccinării complete.

Ceremonia oficială de decernare a premiilor, în prezenţa cîştigătorilor anunţaţi în luna martie, este prevăzută pentru data de 13 iunie.

''Odată cu evenimentul 'Summer Special' dorim să trezim dorinţa de a merge la cinema şi de a contribui la renaşterea activităţilor culturale cu public'', au mai spus directorii Berlinalei, Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав