Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Fenomen îngrijorător în Florida, după răcirea bruscă a vremii

24 ian. 2020,, 00:30   Externe
3716 0

Răcirea bruscă a vremii în statul american Florida nu îi afectează doar pe localnici, ci şi pe animale.

Iguanele, mai exact, reacţionează atipic la temperaturile reci: îngheaţă şi cad din copac.

Parker Branton, reporter CNN: „În momentul de faţă, afară sînt șase grade Celsius, iar specialiştii în animale spun că în momentul în care mercurul termometrelor scade sub 10 grade Celsius, iguanele încep să se mişte mai greu, iar cînd afară sînt sub 7 grade Celsius încep să îngheţe la propriu”.

Cînd sînt înghețate, iguanele își pierd aderenţa și alunecă din copaci.

Parker Branton, reporter CNN: „Din acest copac, direct cu nasul în jos a căzut acest micuţ. A aterizat direct în tufiş. După cum vedeţi nu a făcut o aterizare ca la carte. O să îl iau de aici ca să vi-l arăt mai bine. E îngheţat bocnă, este încă în viață, dar pur și simplu nu este capabil să se miște.”


Rămîn pur şi simplu stană de piatră cu corpul lipit de pămînt. Nici măcar unghiile lungi nu le ajută să se prindă de copaci în cădere. Serviciul Naţional de Meteorologie a încercat să avertizeze populaţia că e posibil să “plouă cu iguane”.

Parker Branton, reporter CNN: „Nu ne băgaţi în seamă. Tocmai am tras un pui de somn. Unii oameni ar putea crede că aceste reptile ar fi moarte dacă le văd că stau aşa. Dar nu e deloc aşa. Încă respiră şi în cele din urmă îşi vor reveni singure şi vor pleca din nou pe drumul lor. E în regulă, amice!”

În 2010, un episod asemănător de răcire a vremii a redus mult populația de reptile din Florida.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?