TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Femeile din Arabia Saudită vor putea intra în restaurante pe aceeași ușă ca și bărbații

Guvernul Arabiei Saudite nu va mai solicita ca restaurantele să aibă intrări separate pentru familii și femei, respectiv pentru bărbați singuri, relatează Mediafax citînd BBC, scrie Noi.md cu referire la Digi.

Anterior, era obligatoriu să existe o intrare pentru femei și copii și o alta separată pentru bărbații singuri. Restricțiile au fost deja ușurate în practică, multe dintre restaurante, cafenele și alte locuri de întîlnire renunțînd în ultimii ani la intrările separate.

La începutul acestui an, un decret regal le-a permis femeilor saudite să călătorească în străinătate fără permisiunea unui tutore masculin, iar, în 2018, regatul a pus capăt unei interdicții valabile zeci de ani, dîndu-le voie persoanelor de sex feminin să obțină carnet de conducere.

Dar activiștii se plîng că rămîn în vigoare multe alte legi discriminatorii la adresa femeilor și că importanți apărători ai drepturilor acestora au fost arestați.

Duminică, Arabia Saudită a anunțat că restaurantele nu vor mai avea nevoie să mențină intrări separate.


De cînd Mohammed bin Salman a fost încoronat, în 2017, au fost luate cîteva măsuri pentru a deschide societatea extrem de conservatoare a Arabiei Saudite.

Reformele sale au cîștigat laude în comunitatea internațională, dar au fost însoțite și de valuri de represiune.

Uciderea lui Jamal Khashoggi, un proeminent jurnalist saudit, în 2018, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, a atras critici internaționale intense, dar liderii mondiali cheie, inclusiv președintele american Donald Trump, au continuat să fie alături de regatul arab. Oficialii saudiți au declarat că Jamal Khashoggi, un critic acid al guvernului din Riad, a fost ucis de o echipă de agenți special trimiși pentru această operațiune.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load