X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Fără examene teoretice la schimbarea permisului de conducere moldovenesc pe cel nemțesc

15 feb. 2022,, 20:07 (reactualizat 16 feb. 2022,, 00:15)   Război în Ucraina
3364 0

Examenul teoretic la șoferie nu mai este obligatoriu pentru cetățenii cu permise moldovenești, stabiliți în Germania.

Bundesrat-ul nemțesc a luat această decizie vineri, 11 februarie, iar odată cu asta scad și costurile moldovenilor din Germania la preschimbarea actului ce le permite să circule în continuare și pe străzile nemțești, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Așadar, în continuare, doar examenul practic rămîne în vigoare pentru concetățenii noștri.

„Mulți oameni din Albania, Kosovo și Republica Moldova așteaptă deja de mult timp o ușurare a recunoașterii permiselor lor de conducere și eu consider că și pentru noi este important, pentru că noi avem nevoi de acești șoferi pe străzile noastre”, a declarat Daniela Kluckert, secretara de stat parlamentar pentru afaceri digitale și transport.

Dacă pentru cetățenii din Kosovo și Albania, atît examenul teoretic, cît și cel practic a fost eliminat, în cazul moldovenilor, doar cel teoretic a fost retras, se arată în documentul publicat de Bundesrat.


Guvernul federal decide dacă și cît de repede pune în aplicare prevederile decise de Bundesrat și anunță ordonanța modificată în Monitorul Federal de Legi, astfel încît să intre în vigoare.

Moldovenii stabiliți în Germania sînt obligați să își schimbe permisele de conducere moldovenești pe cele nemțești, după șase luni de la înregistrarea domiciliului acolo. Pentru asta, pînă acum erau necesare suținerea examenelor teoretice, cît și practice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий