COVID-19 în MOLDOVA

Facebook și Twitter au blocat conturile care presupun că au legătură cu structuri din Rusia

Facebook și Twitter au blocat conturile care presupun că au legătură cu structuri din Rusia

Rețelele sociale americane Facebook și Twitter au șters sau au blocat o serie de conturi care se presupune că au legătură cu structurile rusești pentru "acțiuni coordonate neautorizate".

După cum scrie tass.ru, despre acest lucru s-a anunțat în comunicatele de presă ale rețelelor sociale.

Potrivit Facebook, din rețeaua de socializare au fost șterse 13 conturi și două pagini legate de "Agenția rusă de cercetări pe internet". Acțiunile acestor pagini erau direcționate, potrivit rețelei sociale, spre Marea Britanie, SUA, Algeria și Egipt. "Am început această investigație bazîndu-ne pe informațiile <...> primate de la FBI", se arată în comunicatul de presă.


Twitter, la rîndul său, raportează că în această rețea socială au fost blocate cinci conturi. "Pentru manipularea pe platformă, am oprit acțiunea a cinci conturi pe care le putem atribui cu siguranță unor subiecți ruși de stat", se afirmă în declarație. Potrivit conducerii Twitter, conturile șterse aveau legătură cu un anumit site, publicația pe care sînt dedicate "problemelor politice internaționale".

Documentul subliniază faptul că textele postate în conturile la distanță nu au atras o atenție deosebită publicului, iar paginile în sine au fost imediat identificate și șterse. Conducerea Twitter a exprimat, de asemenea, recunoștință FBI pentru "colaborarea și sprijinul continuu" în activitatea rețelei sociale privind "protecția discursului public".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load