COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 555
Coronavirus stiri: 7951

Facebook le cere polițiștilor din Los Angeles să nu mai spioneze utilizatorii de pe conturi false

19 noi. 2021,, 20:30   În lume
1356 0

Facebook a cerut în scris Departamentului de Poliție din Los Angeles să nu mai creeze profiluri false pentru a supraveghea utilizatorii, informează Digi24.ro.

Solicitarea vine după ce The Guardian a dezvăluit că departamentul de poliție a colaborat cu o firmă de tehnologie pentru a analiza datele utilizatorilor, cu scopul de a ajuta la rezolvarea crimelor, transmite unimedia.info.

Facebook interzice în mod expres crearea și utilizarea de conturi false. Scopul rețelei sociale este acela de a „crea un mediu sigur în care oamenii să aibă încredere unii în alții”, a precizat compania.

„Nu numai că documentele de instruire ale LAPD folosesc Facebook ca exemplu explicit, pentru a-i sfătui pe ofițeri să creeze conturi false pe rețelele sociale, dar documentele indică, de asemenea, că politicile LAPD le permit polițiștilor să creeze conturi false pentru „activitate de investigație online”, a scris vicepreședintele Facebook, Roy Austin.

„Deși legitimitatea unor astfel de politici poate depinde de LAPD, polițiștii trebuie să respecte politicile Facebook atunci cînd creează conturi pe platformele noastre. Departamentul de poliție ar trebui să înceteze toate activitățile de pe Facebook care implică utilizarea de conturi false, uzurparea identității altor persoane și colectarea datelor în scopuri de supraveghere”, se mai arată în scrisoarea lui Austin.


Facebook susține că spionarea utilizatorilor și uzurparea identității utilizatorilor legitimi este contrară scopului său, care este de a permite oamenilor să „conecteze și cu oameni reali folosind identitățile lor autentice”.

Documente interne LAPD obținute de Centrul Brennan pentru Justiție, o organizație non-profit, dezvăluie că poliția din Los Angeles a testat în 2019 software-ul de supraveghere a rețelelor sociale creat de compania de analiză Voyager Labs.

La fel ca multe companii din această industrie, softul Voyager Labs permite autorităților să colecteze și să analizeze un număr mare de date din rețelele sociale pentru a investiga crimele sau a monitoriza potențialele amenințări.

Dar documentele arată că firma duce această supraveghere un pas mai departe. În prezentarea făcută departamentului de poliție, pentru un potențial ontract pe termen lung, Voyager a spus că softul său ar putea colecta date pe contul online a suspectului și ar putea supraveghea conturile a mii de „prieteni” ai suspectului. De asemenea, arătat că inteligența sa artificială ar putea discerne motivele și convingerile oamenilor și poate identifica utilizatorii de rețele sociale care sînt cel mai „angajați” în ideologiile lor. Și a sugerat că instrumentele sale ar putea permite agențiilor să efectueze monitorizare sub acoperire folosind profile de rețele sociale false.

Perioada de testare a softului s-a încheiat în noiembrie 2019. Înregistrările arată însă că departamentul a continuat să acceseze o parte din tehnologie după perioada pilot și că LAPD și Voyager au petrecut mai mult de un an încercînd să finalizeze un contract oficial. Documentele arată că LAPD a avut discuții și în acest an despre un parteneriat, dar un purtător de cuvînt al poliției a declarat pentru Guardian că departamentul nu folosește în prezent softul Voyager.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X