COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6916
Coronavirus stiri: 7687

Facebook interzice reclamele electorale

1 oct. 2020,, 21:05   În lume
1502 0

Facebook a interzis miercuri reclamele care sugerează că rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA nu ar fi valabil şi care pun la îndoială orice metode de votare, transmite Reuters.

Interdicţia se aplică pe platformele media sociale Facebook şi Instagram, transmite Stirileprotv.ro.

Compania a anunţat noile reguli printr-un articol pe blog. Facebook aplica deja restricţii privind pretenţiile premature de victorie în alegeri.

Cu o zi înainte, preşedintele american Donald Trump a reluat şi amplificat în dezbaterea televizată în direct cu contracandidatul său democrat, fostul vicepreşedinte Joe Biden, afirmaţiile că alegerile din 3 noiembrie vor fi ‘falsificate’. Trump a criticat în special votarea prin corespondenţă, menţionînd mai multe incidente minore, fără legătură, ca argumente că au început deja fraude electorale pe scară largă.

Facebook a fost criticată pentru refuzul de a verifica mai extins veridicitatea informaţiilor din reclamele politice şi pentru dezinformările larg răspîndite în mod natural.


Invocînd reglementările privind discursul de incitare la ură, reţeaua a eliminat miercuri reclame electorale ale lui Trump care sugerau că imigranţii ar putea reprezenta o sursă semnificativă de infecţii cu coronavirus.

Noile interdicţii referitoare la reclamele electorale includ şi materialele care ‘prezintă participarea la vot sau la recensămînt ca inutile/lipsite de sens sau care consideră nelegitime orice metode sau proceduri legale de votare sau înregistrare a voturilor (…) ca ilegale, inerent frauduloase sau viciate.

De asemenea, Facebook a menţionat reclame care consideră că alegerile sînt marcate de fraude sau viciate din cauză că rezultatul este neconcludent în ziua alegerilor sau fiindcă se numără în continuare buletinele de vot primite ulterior.

Compania a anunţat că pînă în 29 septembrie a interzis pe platforma Facebook reclame care apreciază, sprijină sau reprezintă mişcări sociale militarizate şi QAnon.

Membrii mişcării QAnon împărtăşesc o serie de convingeri bazate pe articole anonime publicate online de ‘Q’, are pretinde că deţine informaţii din interior privind administraţia Trump.

Începînd de miercuri, Facebook va direcţiona utilizatorii care caută anumite hashtag-uri (etichete online) către resurse credibile privind siguranţa copiilor. Susţinătorii QAnon utilizează tot mai frecvent hashtag-uri cum ar fi #savethechildren (salvaţi copiii) pentru a recruta noi membri, a arătat compania media într-un articol de blog.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽