X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Facebook închide funcția de recunoaștere facială

3 noi. 2021,, 19:30   Externe
2234 0

Facebook a anunțat marți că renunță la funcția de recunoaștere facială, care identifică automat utilizatorii în fotografii și videoclipuri, invocînd preocupările tot mai mari ale societății cu privire la utilizarea unei astfel de tehnologii, relatează Digi24.

„Organismele de reglementare sînt încă în proces de a oferi un set clar de reguli care guvernează utilizarea acestei funcții”, a scris Jerome Pesenti, vicepreședinte responsabil de tehnologii care țin de inteligența artificială la Facebook, într-o postare pe blog. „În mijlocul acestei incertitudini continue, credem că limitarea utilizării recunoașterii faciale la un set restrîns de cazuri este o soluție adecvată”.

Eliminarea recunoașterii feței de către cea mai mare platformă de socializare din lume vine în timp ce industria tehnologiei s-a aflat, în ultimii ani, în mijlocul unei polemici cu privire la etica utilizării tehnologiei, transmite agora.m.

Criticii spun că tehnologia de recunoaștere facială, care este populară în rîndul comercianților, spitalelor și companiilor cu activități în domeniul securității, ar putea compromite confidențialitatea, ar putea viza grupurile marginalizate și ar putea normaliza supravegherea intruzivă.

Vestea vine, de asemenea, într-o perioadă în care compania Facebook a fost supusă unui control intens din partea autorităților de reglementare și a legiuitorilor, cu privire la siguranța utilizatorilor și la o gamă largă de abuzuri pe platformele sale.


Compania, care săptămîna trecută s-a redenumit Meta Platforms, a declarat că mai mult de o treime dintre utilizatorii activi zilnic ai Facebook au optat pentru setarea de recunoaștere a feței, iar schimbarea va șterge acum „șabloanele de recunoaștere facială” a peste un miliard de persoane.

Eliminarea va fi implementată la nivel global și este de așteptat să fie finalizată pînă în decembrie, a declarat un purtător de cuvînt al Facebook.

Facebook a adăugat că instrumentul său automat de text, care creează descrieri de imagini pentru persoanele cu deficiențe de vedere, nu va mai include numele persoanelor recunoscute în fotografii după eliminarea recunoașterii feței.

În viitor, funcția se va limita la anumite servicii, cum ar fi ajutarea oamenilor să obțină acces la conturile lor blocate sau să deblocheze un dispozitiv personal, au precizat cei de la Facebook în postarea de blog.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?