X 
Criza energetică stiri: 1588
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3389

Explozii la o bază aeriană din Crimeea: Ce se știe

9 aug. 17:05   Război în Ucraina
2482 0

În această după-amiază, s-au auzit explozii puternice în Crimeea, lîngă Novofedorovka, probabil la o bază aeriană rusă.

Ce se știe despre acest eveniment în acest moment – în materialul RBC-Ucraina de mai jos.

Ce s-a întîmplat

După-amiaza, posturile rusești Telegram au raportat că exploziile puternice s-au produs în satul Novofedorovka din Crimeea. Pe rețelele de socializare au început să apară și videoclipuri de la fața locului, în care se vedea fum ridicîndu-se la marginea așezării și s-au auzit explozii.

Potrivit datelor preliminare, exploziile au avut loc la baza aeriană în care este desfășurată aviația rusă.

Deocamdată nu se știe cu certitudine ce a provocat exploziile. Armata ucraineană nu a comentat încă situația, iar așa-zisul șef al Crimeei, Serghei Aksyonov, a declarat doar că a plecat la fața locului.


Unde se află Novofedorovka și ce este acolo

Novofedorovka este un sat situat în apropierea orașului Saki, pe coasta Mării Negre. De la Novofedorovka pînă la linia frontului sînt puțin mai mult de 200 de kilometri.

Lîngă Novofedorovka, chiar la marginea sa, se află un aerodrom militar, unde este staționat în prezent Regimentul 43 Aviație de Luptă al Forțelor Aerospațiale Ruse.

Probabil că pe teritoriul aerodromului explodează muniția și proviziile. Martorii oculari raportează că aud detonări constante din partea laterală a aerodromului, exploziile au loc timp de o oră.

După cum scrie kp.ru, în jurul orei 15.20, pe teritoriul aerodromului Saki, în apropiere de așezarea Novofedorovka, mai multe muniții de aviație au detonat pe un teren de depozitare”, a anunțat Ministerul Apărării;

Șeful regiunii Aksyonov a plecat la locul accidentului;

Au fost trimise și echipaje de ambulanță și aviație medicală;

Exploziile au avut loc departe de zona stațiunii balneare, printre turiști nu sunt victime sau răniți;

Oleg Kryuchkov, un consilier al șefului Crimeei, a negat informațiile despre declararea stării de urgență pe teritoriul peninsulei.

Ministerul rus al Apărării a confirmat exploziile de la aerodromul Saki, lîngă așezarea Novofedorovka din Crimeea. Nu au fost victime, nici echipamentele aeriene nu au fost avariate. Acest lucru a fost raportat jurnaliştilor din departamentul militar.

Potrivit Ministerului Apărării, în acest moment se iau măsuri pentru stingerea incendiului. Motivele incidentului sînt investigate.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав