COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 479

Explozie puternică produsă de o veche bombă de aviație lîngă cea mai aglomerată gară din München

2 dec. 2021,, 06:00   În lume
1442 0

O veche bombă de aviaţie a explodat miercuri în apropierea celei mai aglomerate gări din orașul german München, a anunțat poliția. Presa germană spune că sînt mai mulți răniți, iar incidentul are un impact enorm asupra transportului local și pe distanțe lungi.

Potrivit pompierilor, trei persoane au fost rănite în explozia produsă pe un șantier al Deutsche Bahn din München, una dintre ele fiind în stare gravă. Tot traficul feroviar din jurul Gării Centrale din München a fost suspendat miercuri, a declarat un purtător de cuvînt al companiei feroviare. Acest lucru afectează tot transportul pe distanțe lungi și local, potrivit Der Spiegel.

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de foraj la un sit în construcţie, a precizat poliţia. Zona periculoasă a fost izolată. "Nu există pericol în afara acestei zone", a precizat poliţia.

Din cauza exploziei, traficul feroviar spre şi dinspre principala gară feroviară a fost suspendat, potrivit operatorului feroviar Deutsche Bahn. Nu se ştie cînd se va relua traficul feroviar.

Peste 2.000 de tone de bombe şi muniţii sînt descoperite anual în Germania, la peste 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial.


Avioanele britanice şi americane au lansat asupra Germaniei 1,5 milioane de bombe în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, care au provocat moartea a 600.000 de persoane. Oficialii estimează că 15% din bombe nu au explodat, unele dintre ale aflîndu-se la adîncimi de pînă la 6 metri.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X