COVID-19 în MOLDOVA

Explozia din Beirut: Autoritățile au fost avertizate încă din iulie

Explozia din Beirut: Autoritățile au fost avertizate încă din iulie

În Liban, premierul Hassan Diab a anunțat luni seară demisia guvernului său, spunînd, într-un discurs televizat, că explozia devastatoare din capitala libaneză care a ridicat un val de nemulțumire publică este rezultatul corupției endemice.

Între timp, agenția Reuters relatează că serviciile libaneze de securitate îi avertizaseră cu o lună în urmă pe președintele țării și pe premier de pericolul reprezentat de cele peste 2.750 de tone de nitrat de amoniu, depozitate neglijent în port, pentru securitatea Beirut-ului.

Explozia de pe 4 august cauzată de detonarea unei mari cantități de nitrat de amoniu la un depozit din portul de la Beirut a ucis cel puțin 163 de oameni, a rănit peste șase mii și a distrus sute de mii de locuințe, pe fundalul unei crize politice și economice îndelungate, transmite moldova.europalibera.org.


Demisia guvernului are loc după un week-end de proteste, la care participanții au dat vina pe neglijența autorităților și pe corupție. Cauza exactă a exploziei de pe 4 august încă nu a fost stabilită. Nitratul de amoniu a fost depozitat timp de șase ani în portul de la Beirut, după ce a fost confiscat de autoritățile libaneze de pe o navă arestată din cauza datoriilor. Presa a relatat că nava naviga în acel moment sub pavilion moldovean, aparținînd unui om de afaceri rus.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load