Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Experții AIEA au început colectarea de probe de apă în apropierea centralei nucleare Fukushima-1

16 oct. 2023,, 10:45   Externe
2175 0

Un grup internațional de experți ai AIEA a început să colecteze probe de apă și sedimente marine în apropierea centralei nucleare japoneze Fukushima-1, a anunțat agenția de presă Kyodo.

Planurile pentru această monitorizare au fost raportate anterior de Ministerul de Externe și AIEA. Această monitorizare anuală regulată face parte dintr-un proiect recomandat într-un raport al AIEA din 2013 pentru a ajuta la monitorizarea situației după accidentul de la centrala nucleară Fukushima-1, în legătură cu planurile de dezmembrare a reactorului centralei, relatează ria.ru

Din echipă fac parte specialiști din Canada, China și Coreea de Sud. Lucrările vor continua pînă la 23 octombrie, vor fi prelevate probe de apă, sol, pește, vor fi efectuate analize ale conținutului de tritiu și cobalt-60. Rezultatele vor fi comparate cu cele de anul trecut.

La sfîrșitul lunii octombrie, un alt grup de experți din cadrul grupului special de experți care monitorizează siguranța în legătură cu deversarea în ocean a apei de la centrala nucleară Fukushima Daiichi va vizita Japonia.

Aceasta va fi prima vizită a echipei de la momentul în care centrala a început să deverseze apă. Aceasta face parte dintr-o serie de inspecții de monitorizare ale AIEA care au început în 2021 în legătură cu descărcarea planificată și apoi pusă în aplicare a apei de la Fukushima Daiichi în ocean.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?