COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Europa, lovită de viscole: Mai multe trasee blocate

Europa, lovită de viscole: Mai multe trasee blocate

În vestul Europei a venit iarna și au început ninsorile. A nins abundent în Spania şi Franţa, iar autoritățile au intrat în alertă.

În Franța, 200 de mii de case au rămas fără curent electric, iar traficul feroviar a fost încurcat de copacii căzuții sub greutatea zăpezii. Şi alte regiuni europene sînt sub avertizări de vreme rea. Ministerul de Externe îi atenţionează pe românii care călătoresc în Portugalia şi Croaţia că este cod roşu de furtuni de-a lungul zonelor de coastă.

Sud-estul Franţei se confruntă deja cu un prim episod de iarnă şi cu probleme cauzate de ninsorile abundente. A nins o singură zi şi stratul de omăt avea aseară în jur de 30 de centimetri în unele locuri. Şoferii au fost prinşi nepregătiţi, mai multe drumuri au fost blocate şi trenurile au avut întîrzieri.


Copacii care s-au rupt sub greutatea zăpezii au creat cele mai mari probleme. Au căzut peste firele de electricitate, lăsînd sute de mii de francezi să-şi petreacă seara la lumînare. Tot din cauza arborilor, a fost întreruptă circulaţia pe mai multe linii de căi ferate. Presa franceză semnalează şi că un bărbat a murit strivit de un copac cînd a ieşit la deszăpezit. Cu toate problemele cauzate, pentru unii ninsoare a fost motiv de bucurie.

A nins și în Spania, iar circulația a fost întreruptă pe mai multe drumuri din nordul şi centrul ţării. Două autobuze au rămas înzăpezite.

Episodul hibernal va mai continua. Nordul peninsulei iberice este sub cod roşu. Meteorologii anunţă 40 de centrimetri de zăpadă, rafale de 100 de km/h şi valuri de 10 metri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load