COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Estonia îşi deschide, din iunie, frontierele pentru cetăţeni din state membre UE

Estonia îşi deschide, din iunie, frontierele pentru cetăţeni din state membre UE

Estonia îşi va deschide graniţele pentru cetăţeni din mai multe ţări europene, începînd cu 1 iunie, şi va renunţa la o carantină obligatorie pentru călătorii din ţările cu rate mici de infectare cu noul coronavirus, informează dpa, citată de Agerpres.

Prim-ministrul Juris Ratas a anunţat joi, pe Facebook, că vizitatori din ţările membre UE, din spaţiul Schengen şi Marea Britanie, vor fi din nou bine veniţi pe teritoriul Estoniei.

Pentru ţările în care rata de contaminare cu noul coronavirus a fost de 15 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, regulile care prevedeau două săptămâni de izolare vor fi ridicate.


Reglementările de respectare a unei perioade de carantină se aplică în continuare cetăţenilor care au o rată mai mare de infectarea decît limita menţionată anterior.

Ministrul de externe Urmas Reinsalu a declarat că cetăţenii aparţinând celor 16 ţări membre ale spaţiului Schengen vor putea intra în Estonia începînd din iunie fără a fi necesară respectarea unei perioade de carantină. Lista ţărilor va fi revizuită săptămînal, a declarat şeful diplomaţiei Estoniei pentru postul naţional de radio.

Estonia şi-a închis graniţele la jumătatea lunii martie şi a interzis călătoriile pentru toţi vizitatorii fără reşedinţa în ţară.

Recent, autorităţile de la Tallinn au relaxat reglementările restrictive impuse cetăţenilor provenind din Letonia, Lituania şi Finlanda. Comparativ cu alte ţări, Estonia a rezistat destul de bine în faţa pandemiei. Guvernul din Tallinn a reacţionat foarte devreme, impunînd reglementări stricte care să stopeze răspândirea noului coronavirus. Pînă în prezent, Estonia, o ţară cu o populaţie de 1,3 milioane de locuitori, a înregistrat doar 1.851 de cazuri confirmate şi 66 de decese provocate de noul coronavirus.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load