X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Estonia a anunțat expulzarea unui diplomat rus

15 iul. 2021,, 18:00   Război în Ucraina
2607 2

Ministerul de Externe al Estoniei l-a convocat pe ambasadorul rus Alexandr Petrov pentru a-i înmîna o notă privind declararea unuia dintre diplomații ambasadei drept persona non grata. Despre acest lucru a anunțat pe 15iulie Interfax.

Acesta este o măsură de răspuns la decizia de a expulza consulul estonian din Rusia, a subliniat Ministerul de Externe.

"Sperăm că acest episod nu va afecta relațiile bilaterale dintre Estonia și Rusia. Estonia este și în continuare interesată de relații de bună vecinătate și constructive. Este extrem de regretabil faptul că Rusia a ales o linie neprietenoasă în relațiile cu UE și cu membrii săi", a declarat Ministerul.

La 7 iulie, autoritățile ruse au declarat Consulul Estonian la Sankt Petersburg persona non grata. FSB a anunțat că l-a reținut cînd a primit de la un cetățean rus materiale cu caracter închis și l-a acuzat de spionaj. Ministerul rus de Externe a subliniat că dovezile împotriva diplomatului sînt incontestabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?