Preşedintele stiri: 3022

Erdogan vrea să discute cu Putin despre proiectul unui coridor de transport prin Armenia

18 iun. 07:26   În lume
1684 0

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, în timpul unei întîlniri cu jurnaliștii în timpul vizitei sale la Baku, a dezvăluit unul dintre posibilele subiecte ale discuțiilor planificate cu liderul rus Vladimir Putin. Cuvintele sale sunt citate de ziarul Hurriyet.

Potrivit șefului republicii, el poate discuta cu Putin proiectul coridorului Zangezur prin teritoriul Armeniei pentru a asigura legături de transport între regiunile vestice ale Azerbaidjanului și exclava sa Republica Autonomă Nahcivan.

Potrivit lui Erdogan, Rusia nu are intenția de a amîna proiectul de creare a coridorului, Moscova, dimpotrivă, îl susține. "Aliyev poartă discuții și, dacă va fi necesar, voi purta discuții cu Putin în viitorul apropiat", a declarat liderul turc.

Pe 17 iunie, Erdogan a spus că a planificat o întâlnire cu Putin. El a menționat acest lucru, spunând reporterilor că președintele azer Ilham Aliyev va purta în curând discuții cu șeful statului rus. "Mă voi întîlni cu Putin în curînd", a declarat liderul turc.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X