X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Erdogan: „Turcia va continua să respecte acordul cerealier”

31 oct. 2022,, 14:15   Război în Ucraina
1456 0

Turcia va continua să respecte acordul cerealier pentru a rezolva problema securității alimentare, în ciuda ezitării Rusiei.

O declară președintele Republicii Recep Tayyip Erdogan, transmite RIA Novosti.

„Am căutat să furnizăm grîu produs în Ucraina și Rusia țărilor care se confruntă cu amenințarea foametei. Datorită mecanismului comun creat la Istanbul, am pus grîul ucrainean la dispoziția lumii întregi și am contribuit la reducerea crizei alimentare. Deși Rusia ezită în acest sens din cauza lipsei acelorași oportunități pentru ea însăși, vom continua să facem tot posibilul pentru a sluji omenirii”, a spus liderul turc.

Mai devreme s-a anunțat că echipele Turciei și ONU au reluat inspecția navelor ca parte a acordului cu cereale, după ce Rusia s-a retras din acesta. ONU a convenit deja cu Kiev și Ankara un plan pentru deplasarea a 16 nave pe 31 octombrie. Organizația intenționează, de asemenea, să inspecteze 40 de nave ancorate lîngă Istanbul, lunea viitoare, 7 noiembrie.

După atacul cu drone asupra navelor Flotei Mării Negre din 29 octombrie, Ministerul Rus al Apărării a anunțat suspendarea acordului cerealier. Instituția a acuzat Marea Britanie că este implicată în atac și l-a numit atac terorist. S-a subliniat că navele atacate asigurau securitatea coridorului cerealier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий