Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Erdogan: "Turcia nu se va implica în "show-ul" din Ucraina"

24 mai. 14:30   Război în Ucraina
3031

Ankara nu intenționează să participe la "show-ul" din Ucraina. Despre acest lucru a anunțat președintele turc Recep Tayyip Erdogan în urma unei ședințe a Cabinetului de Miniștri.

"Nu intenționăm să participăm la acest spectacol, relațiile cu Rusia continuă exact la toate nivelurile", a spus el.

În același timp, Erdogan a menționat că partea turcă a oferit sprijin concret Ucrainei atunci cînd și-a exprimat poziția cu privire la suveranitate.

În plus, potrivit acestuia, Ankara a depus cele mai sincere eforturi pentru încetarea focului și stabilirea păcii, menținînd în același timp relațiile politice și umanitare cu Rusia.

După cum scrie iz.ru, pe 21 mai fostul consilier al Departamentului de Stat al SUA sub administrațiile președinților Bill Clinton, George W. Bush și Barack Obama, David Phillips, într-un articol pentru revista The National Interest, și-a exprimat opinia că Turcia a subminat unitatea transatlantică în efortul său de a pedepsi Rusia pentru lansarea operațiunii speciale pentru protejarea Donbassului.

El a reamintit că Ankara nu s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei. În opinia sa, liderul turc joacă pe ambele terenuri pentru a "consolida puterea regională și a obține beneficii economice". În plus, Turcia refuză să se alăture membrilor NATO care trimit echipament militar Kievului.

Anterior, partea turcă a venit cu propuneri privind rezolvarea situației din Donbass. Astfel, Istanbulul a devenit unul dintre locurile în care au avut loc negocierile ruso-ucrainene.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав