X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1087

Erdogan s-a întîlnit cu Xi Jinping la summitul SCO din Samarkand

16 sep. 08:45   Război în Ucraina
1315 0

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, s-a întîlnit cu președintele Chinei, Xi Jinping, în marja summitului SCO din Samarkand, a informat agenția Anadolu.

Erdogan urmează să se întîlnească vineri cu liderul rus Vladimir Putin.

"Președintele Erdogan s-a întîlnit cu președintele RPC, Xi Jinping, în Samarkand, unde a sosit pentru a participa la cel de-al 22-lea Summit al șefilor de stat ai Organizației de cooperare de la Shanghai", a informat agenția pe Twitter.

Joi, în Samarkand pentru a participa la summit au sosit președintele Rusiei, liderii Azerbaidjanului, Belarusului, Tadjikistanului, Turkmenistanului, Turciei și Pakistanului. Cu o zi înainte, au sosit șefii de stat ai Iranului, Chinei, Kîrgîzstanului și Mongoliei. Astfel, după sosirea președintelui Kazahstanului și a Primului Ministru al Indiei, la summit au sosit 13 șefi de stat.

SCO este o organizație internațională fondată în 2001. La aceasta participă India, Kazahstan, China, Kîrgîzstan, Rusia, Tadjikistan, Pakistan și Uzbekistan. Țările observatoare sînt Afganistan, Belarus, Iran și Mongolia, țările partenere sînt Azerbaidjan, Armenia, Cambodgia, Nepal, Turcia și Sri Lanka. La summitul SCO de la Dușanbe din septembrie 2021, a fost lansată procedura de admitere a Iranului în organizație și acordarea Egiptului, Qatarului și Arabiei Saudite a statutului de partener de dialog. În acest an, Belarus a solicitat oficial aderarea la SCO în calitate de membru cu drepturi depline.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав