X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1085

Erdogan este de acord cu negocierile cu Finlanda privind intrarea acesteia în NATO

20 mai. 16:45   Război în Ucraina
1511 0

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat o conversație cu un reprezentant finlandez despre cererea Helsinki de a adera la Alianța Nord-Atlantică, anunță RBC-Ucraina cu referire la Sky News.

Pe 21 mai vor avea loc negocieri între reprezentanții Turciei și Finlandei. Aceștia vor discuta despre cererea finlandeză de aderare la NATO.

Vorbind, vineri, cu reprezentanții presei, Erdogan a spus că a discutat deja problema cu premierul olandez Mark Rutte. În plus, sîmbătă este programată o conversație între președintele turc și reprezentantul Regatului Unit.

Deocamdată, Erdogan nu a dezvăluit cu care dintre liderii Marii Britanii și Finlandei va vorbi. Principalul subiect al conversației a fost refuzul Turciei de a accepta ca Finlanda și Suedia să adere la NATO din cauza loialității lor față de Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

Anterior, a apărut o ipoteză despre posibilul rol al unui mediator în soluționarea disputei pentru președintele american Joe Biden. Acesta, după ce s-a întîlnit cu președintele finlandez Niinistö și cu prim-ministrul suedez Andersson, ar fi trebuit să stabilească punți diplomatice către Erdogan.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав