COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Erdogan a semnat ordinul de transformare a Sfintei Sofia într-o moschee

Erdogan a semnat ordinul de transformare a Sfintei Sofia într-o moschee

Recep Erdogan a semnat decretul de transformare a catedralei Sfintei Sofia într-o moschee, după ce Consiliul de Stat din Turcia a anulat statutul de muzeu al clădirii, transmite sputnik.md.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că a semnat un decret prin care catedrala Sfânta Sofia este transformată într-o moschee.

“Decizie: a se transmite în Ayasofya gestiunea Diyanet (Președinția pentru Afaceri Religioase) și a se deschide pentru săvîrșirea serviciilor religioase”, se menționează în decret.


Reamintim că astăzi Consiliul de Stat al Turciei a decis să anuleze ordinul din anul 1934 al fondatorului statului modern turc, Kemal Ataturk, prin care lăcașul era transformat într-un muzeu.

Catedrala Sfînta Sofia a fost construită de împăratul bizantin Iustinian, fiind deschisă pe 27 decembrie 537. Peste o mie de ani catedrala a fost cea mai mare din lumea creștină. După cucerirea Constantinopolului de către otomani și căderea Imperiului Bizantin în 1453, lăcașul a fost transformat într-o moschee, însă în 1934, prin decretul fondatorul statului modern turc, Mustafa Kemal Atatürk, clădirii i-a fost atribuit statutul de muzeu, fiind inclusă în lista patrimoniul mondial al UNESCO.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load