Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Erdogan a criticat atitudinea politicienilor occidentali față de Putin

26 iul. 10:45   Război în Ucraina
2658 0

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat atitudinea politicienilor occidentali față de omologul său rus Vladimir Putin într-un interviu acordat TRT. El a subliniat că un astfel de comportament este nepotrivit în politică, nu stă bine oponenților și va provoca un răspuns similar.

"Cunoașteți atitudinea politicienilor occidentali față de Putin. Acest lucru nu se potrivește politicii. Ce atitudine arătați față de el este ceea ce veți obține", a spus președintele turc.

Anterior, The New York Times l-a numit pe Erdogan o „durere de cap” pentru președintele american Joe Biden. Acțiunile lui Erdogan și capacitatea limitată a lui Biden de a le stăpîni subliniază poziția unică a liderului turc ca aliat militar, ale cărui politici se îndepărtează adesea de retorica Occidentului colectiv, susține autorul.

Erdogan a menționat că, în timpul summitului Grupului Astana din Iran, a avut ocazia să discute despre relațiile bilaterale nu numai cu omologii săi iranieni, ci și cu președintele rus Vladimir Putin. Șeful statului turc a menționat că întîlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă prietenoasă, s-au luat decizii importante, în ciuda dezacordurilor cu Moscova.

"Întîlnirea noastră cu Putin a fost cu adevărat diferită. Pentru că aici nu privim pe nimeni prin ochii inamicului. Astfel, viziunea noastră aduce o abordare cu adevărat sinceră din ambele părți", a spus Recep Tayyip Erdogan.


Liderul turc a adăugat că colegii occidentali nu sînt mulțumiți de abordarea lui Putin, dar la întîlnirea din Iran, părțile au „rezolvat cu ușurință” probleme importante în relațiile bilaterale.

Erdogan a subliniat că Ankara ar trebui să mențină un dialog cu Moscova bazat pe interese reciproce și să le dezvolte în domenii care au potențial.

Pe 19 iulie, la Teheran, în timpul summitului „troicii” de la Astana, a avut loc o întîlnire între Putin și omologul său turc Recep Tayyip Erdogan. Liderii țărilor au discutat probleme cheie ale cooperării interstatale în domeniul comerțului și securității globale.

La începutul întîlnirii, liderul rus i-a mulțumit lui Erdogan pentru eforturile depuse de a rezolva problema exportului de cereale ucrainene.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав