COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Erdogan a anunțat disponibilitatea Turciei de a relua operațiunea în Siria

Erdogan a anunțat disponibilitatea Turciei de a relua operațiunea în Siria

Guvernul turc așteaptă retragerea trupelor kurde din Siria.

În cadrul unei conferințe de presă de la Ankara, în ajunul unei întrevederi cu președintele rus Vladimir Putin la Soci, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că trupele turce sînt gata să reia operațiunea militară „Sursa păcii” în Siria, dacă guvernul Statelor Unite nu își îndeplinește obligațiile de retragere a trupelor kurde.

Liderul turc a menționat că Washingtonul nu și-a îndeplinit promisiunea în mod corespunzător, dat fiind faptului că militarii kurzi rămîn dislocaţi pe teritoriul Siriei, care, prin acordul Turciei și Statelor Unite, urmau să părăsească regiunea în cauză.


„Dacă nu își îndeplinesc promisiunile, atunci vom continua operațiunea cu o fermitate și mai mare. Pînă la momentul actual, aproximativ 700-800 de teroriști au părăsit deja zona de securitate, ne așteptăm ca alți 2200 să părăsească aceste teritorii înainte de ora 22:00 ”, a spus liderul turc.

Recep Tayyip Erdogan a menționat că în timpul întîlnirii planificate cu Vladimir Putin speră să găsească o soluție eficientă și pașnică pentru rezolvarea conflictului armat din Siria.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load