AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 891
Criza energetică stiri: 721
Preşedintele stiri: 3200

Emiratele Arabe Unite suspendă procurarea avioanelor de luptă F-35

16 dec. 2021,, 07:30   Război în Ucraina
1519 0

Emiratele Arabe Unite au suspendat Acordul de miliarde de dolari de achiziție de avioane de luptă F-35 de generația a V-a din SUA. Astfel țara și-a demonstrat "nemulțumirea" față de încercările Washingtonului de a-i restricționa accesul la tehnologiile chineze, relatează NOI.md cu referire la korrespondent.

"Emiratele Arabe Unite au informat Statele Unite că vor suspenda negocierile privind achiziția de F-35. Cerințele tehnice, constrîngerile operaționale suverane, precum și analiza cost-beneficiu au dus la reevaluarea acordului", a declarat un reprezentant oficial al EAU unui canal TV.

El a adăugat că EAU și Statele Unite lau lucrat asupra înțelegerii reciproce privind condițiile bilaterale de securitate pentru achiziție și a presupus că în viitor ar putea fi reluate discuțiile privind livrările de F-35.

Reamintim că administrația fostului președinte american, Donald Trump, cu doar o oră înainte de inaugurarea lui Joe Biden a semnat un acord cu Emiratele Arabe Unite privind vînzarea a 50 de avioane de luptă F-35 și a 18 drone.

Ulterior, administrația președintelui american Joe Biden a impus o interdicție temporară privind vînzarea de arme către Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав