Emiratele Arabe Unite au înregistrat vaccinul împotriva coronavirusului "Sputnik V"

Ministerul Sănătății și profilaxiei din Emiratele Arabe Unite a aprobat vaccinul rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V" în cadrul unei proceduri accelerate, a declarat Fondul rus de investiții directe (RFP).

"RFP anunță despre aprobarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V" de către Ministerul Sănătății și Profilaxiei din Emiratele Arabe Unite. Vaccinul "Sputnik V" a fost înregistrat în Emiratele Arabe Unite în cadrul unei proceduri accelerate pe baza rezultatelor fazei III a studiilor clinice în Rusia, cu participarea a peste 33 de mii de persoane", a menționat fondul.

După cum scrie ria.ru, în Emiratele Arabe Unite continuă în prezent faza III a studiilor clinice sub supravegherea Ministerului Sănătății și Profilaxiei din Emiratele Arabe Unite și a Departamentului Sănătății din Abu Dhabi, cu participarea deja a 1.000 de voluntari. Procesarea protocoalelor medicale este efectuată de Abu Dhabi Health Services Company, SEHA.

"EAU este unul dintre partenerii cheie ai Rusiei în Orientul Mijlociu. Apreciem cooperarea cu autoritățile de reglementare din Emiratele Arabe Unite și salutăm aprobarea vaccinului "Sputnik V". RFP își propune să ajute Emiratele Arabe Unite să obțină acces la vaccinul rusesc sigur și eficient împotriva coronavirusului, creat pe platforma dovedită și bine studiată a vectorilor adenovirusurilor umani. Decizia de a include "Sputnik V" în portofoliul Național de vaccinuri din Emiratele Arabe Unite este un pas important pentru protejarea populației cu ajutorul unuia dintre cele mai bune vaccinuri din lume", se arată în mesajul directorului Fundației, Kirill Dmitriev.

Studiile clinice din Emiratele Arabe Unite sînt realizate datorită colaborării RFP cu Aurugulf Health Investment și compania medicală Pure Health, parteneri de distribuție a vaccinului. De la începutul cercetării, prima doză de vaccin a fost administrată la o mie de voluntari, ceea ce a devenit o etapă importantă pentru aprobarea vaccinului în cadrul procedurii accelerate.


Vaccinul a fost deja înregistrat printr-o procedură accelerată similară (autorizare de urgență) în Argentina, Bolivia, Serbia, Ungaria, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay și Turkmenistan. Preparatul "Sputnik V" este, de asemenea, înregistrat în Rusia și Belarus. Livrările de vaccin în Emiratele Arabe Unite vor fi efectuate de partenerii internaționali ai RFPI din India, China, Coreea de Sud și alte țări.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load