COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2830
Puterea stiri: 6442
Coronavirus stiri: 7315

Egiptul a intrat în lockdown

6 mai. 09:00   În lume
1605 0

În țară, centrele comerciale, magazinele și restaurantele vor fi închise timp de două săptămîni. În perioada 12-16 mai va fi interzisă și vizitarea plajelor și parcurilor.

În Egipt, din cauza răspândirii coronavirusului, autoritățile au fost nevoite să reintroducă în țară un lockdown strict. Carantina a fost anunțată în ultimele zile ale lunii sfinte pentru musulmani Ramadan, scrie Reuters.

într-o adresare televizată specială națiunii s-a adresat primul ministrul Mustafa Madbouli. El a spus că lockdown-ul este introdus pentru două săptămîni, de joi, 6 mai. În această perioadă, centrele comerciale, magazinele și restaurantele nu vor activa.

Adunările în masă și concertele au fost, de asemenea, interzise. Plajele și parcurile vor fi închise între 12 și 16 mai.

"Guvernul este profund îngrijorat de faptul că cetățenii nu respectă pe deplin măsurile de precauție pentru propria sănătate și sănătatea altora. Vedem că infecția afectează familii întregi, cînd o persoană se îmbolnăvește, ea își infectează toate rudele și prietenii", a spus premierul.


Madbouli a reamintit că este necesară purtarea măștilor de protecție și a adăugat că autoritățile au amendat deja 1,7 milioane de persoane cu 50 de lire egiptene (3 dolari) pentru nerespectarea regimului de mască.

Anterior, și Turcia a anunțat despre înăsprirea lockdown-ului. În țară vor fi vîndute numai produse alimentare, hrană pentru animale și produse chimice de uz casnic, cu excepția parfumurilor și cosmeticelor.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽