X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Ecuador: 24 de deținuți, uciși în timpul unei lupte dintre două bande rivale

29 sep. 2021,, 21:00   Externe
2307 0

Douăzeci şi patru de deţinuţi au fost ucişi şi peste patruzeci au fost răniţi în urma unei lupte dintre două bande rivale, într-o închisoare din sud-estul Ecuadorului, au anunţat marţi autorităţile locale.

Aceste violenţe au făcut „24 de morţi şi 42 de răniţi”, a anunţat pe Twitter guvernatorul provinciei de coastă Guayas - unde se află închisoarea şi a cărei capitală este Guayaquil - citînd un responsabil local al poliţiei, comandantul Fausto Buenano, transmite jurnal.md.

Închisorile din Ecuador sînt de luni de zile scena unor violenţe recurente între bande rivale pentru control asupra traficului de droguri, potrivit autorităţilor.

În februarie, revolte care au avut loc simultan în patru închisori din această ţară s-au soldat cu 79 de morţi, dintre care unii au fost decapitaţi, scrie AFP, potrivit Agerpres. Potrivit ombudsmanului ecuadorian, 103 de omucideri au fost comise în închisorile din Ecuador în 2020. Între ianuarie şi august 2021, aceste violenţe în închisorile ţării au făcut 121 de morţi, potrivit Comisiei Interamericane a Drepturilor Omului (CIDO).

La mijlocul lui septembrie, un penitenciar din aceeaşi provincie Guayas a fost atacat cu drone din exterior. Incidentul nu s-a soldat cu victime, însă acoperişul închisorii a fost avariat, iar autorităţile au denunţat un "atac grav", un nou episod într-un "război al cartelurilor internaţionale".


Închisorile din Ecuador sînt suprapopulate şi găzduiesc 39.000 de deţinuţi la 30.000 de locuri.

După o nouă revoltă care a avut loc în iunie şi care s-a soldat cu 27 de morţi în rîndul deţinuţilor, guvernul ecuadorian a înlocuit cadrele de conducere în 65 de închisori şi a declarat stare de urgenţă în sistemul carceral al ţării, scrie digi24.ro.

De asemenea, executivul a anunţat o creştere a numărului de locuri în închisori, în cadrul unui plan menit să restructureze sistemul penitenciar "precar" şi "haotic".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?