TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Economia globală, în groapa datoriilor

În 2020 datoria globală a atins un nivel record - 281 trilioane de dolari - de 3,5 ori dimensiunea economiei globale. În decurs de un an și jumătate, volumul împrumuturilor ar putea crește la 300 de trilioane de dolari, relatează Izvestia.

Potrivit lenta.ru, în anul trecut datoria a sporit cu 24 trilioane de dolari, ritmurile de creștere au doborît recordurile anterioare. De exemplu, în 2019 aceasta s-a majorat cu 10,8 trilioane, iar în 2018 - doar 3,3 trilioane de dolari. Aproape jumătate din povera datoriei a căzut asupra economiilor avansate (SUA, Japonia, Zona Euro, Marea Britanie, Coreea de Sud). De exemplu, Japonia are un raport datorie / PIB de 240%. Țările s-au pomenit într-o groapă a datorilor din cauza cheltuielilor pentru combaterea pandemiei COVID-19.
„Este neclar cum economia mondială va reduce o astfel de sumă exorbitantă de fonduri împrumutate fără efecte negative semnificative asupra activității economice”, se arată în raportul Institutului Internațional pentru Finanțe (IIF). Lumea o așteaptă evenimente similare Marii Depresii din anii 20-30 ai secolului trecut, avertizează directorul general al grupului VBC Semion Teniaev.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load