AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 717

Economia Chinei trece prin cea mai dificilă perioadă din ultimii 40 de ani

18 ian. 08:38   Război în Ucraina
1510 0

Producția economică a Chinei crescut cu 4% în ultimul trimestru al anului 2021, dar a înregistrat o încetinire față de trimestrul precedent. De asemenea, ritmul de creştere al economiei a încetinit în trimestrul patru din 2021, pe măsură ce cumpărătorii de case și consumatorii devin tot precauți.

Drept răspuns, Banca Centrală a Chinei a redus neaşteptat rata dobînzii, pentru prima dată în aproape doi ani. Unii analiști economici susțin că regimul de la Beijing se află în fața celei mai dificile perioade de la reforma și deschiderea din urmă cu 40 de ani, potrivit unei analize New York Times.

Construcțiile și vînzările de proprietăți au scăzut semnificativ în China, iar micile afaceri s-au închis din cauza costurilor în creștere și a vînzărilor slabe. În același timp, administrațiile locale încărcate de datorii au început să reducă salariile funcționarilor publici, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Economia Chinei a încetinit considerabil în ultimele luni ale anului trecut, deoarece măsurile guvernamentale de limitare a speculațiilor imobiliare au afectat și alte sectoare economice. Blocajele pandemice și restricțiile de călătorie pentru a limita răspîndirea SARS-CoV-2 au afectat și cheltuielile consumatorilor. Reglementările stricte pentru orice, de la afacerile pe internet pînă la after-school-uri au declanșat un val de disponibilizări.

Biroul Național de Statistică al Chinei a transmis luni că producția economică din octombrie 2021 pînă în decembrie 2021 a fost cu doar 4% mai mare decît în ​​aceeași perioadă a anului precedent, 2020. Acest procent a reprezentat un nivel mai scăzut față de creșterea de 4,9% din trimestrul al treilea al anului 2021, înregistrată din iulie pînă în septembrie.


Cererea mondială de electronice de larg consum, mobilier și alte facilități pentru casă în timpul pandemiei a făcut ca exporturile să crească la un nivel record pentru China, împiedicînd creșterea economică a acesteia să stagneze. Pe tot parcursul anului trecut, producția economică a Chinei a fost cu 8,1% mai mare decît în ​​2020, au declarat oficialii partidului comunist de la Beijing. Însă o mare parte din această creștere a avut loc în prima jumătate a lui 2021.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав