X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1457

Eco-activistele au lansat o provocare către cîntăreața Taylor Swift

20 iun. 22:00   Externe
3030 0

Pe un aeroport din Londra, mai multe avioane private au fost vopsite de către activistele pentru climă pentru a atrage atenția asupra cererilor lor - o renunțare mai rapidă la combustibilii fosili.

Acest lucru este relatat de SkyNews, scrie "Adevărul european".

Incidentul a avut loc la primele ore ale dimineții pe aeroportul Stansted. Tinerele, în vîrstă de 22 și 28 de ani, s-au furișat în aeroport și au stropit cu vopsea spray portocalie pe mai multe avioane private înainte de a fi oprite.

Aproape imediat, inițiativa Just Stop Oil a susținut că este vorba despre activistele lor și a publicat un videoclip cu modul în care au intrat în aeroport. Acțiunea a fost explicată prin aceeași cerere - oprirea utilizării combustibililor fosili pînă în 2030. Aeroportul a fost ales pentru această acțiune deoarece acolo a aterizat avionul celebrei cîntărețe americane Taylor Swift, care urmează să susțină un concert la Londra.

Grupul și-a explicat, de asemenea, motivele și faptul că, în timp ce cei mai bogați oameni din lume își pot permite luxul unui avion privat, care produce emisii nocive pentru a transporta de multe ori mai puține persoane decît zborurile comerciale, milioane de alte persoane trăiesc în sărăcie totală.

Poliția a declarat că activistele au fost reținute în jurul orei 5 dimineața într-o zonă în care sînt parcate avioanele private - separată de pistă și de terminalul de pasageri. Orarul zborurilor nu a fost afectat din această cauză. Poliția a mai precizat că fetele au reușit să vopsească două avioane în minutele dinaintea intervenției celor de la pază.

Nu se știe dacă avionul lui Swift se afla printre cele vopsite.

Activistele riscă să fie acuzate de deteriorarea proprietății și de intervenție în infrastructura națională.

1
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав