COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Echipa lui Trump acuză TikTok de spionaj

Echipa lui Trump acuză TikTok de spionaj

Echipa de campanie electorală a preşedintelui american Donald Trump a difuzat, la sfîrşitul săptămînii trecute, reclame pe Facebook în care susţine că aplicaţia TikTok îşi spionează utilizatorii, transmite Reuters.

Reclamele conţin linkuri către un sondaj de opinie privind interzicerea în Statele Unite a platformei TikTok, proprietate a companiei ByteDance, cu sediul la Beijing. Campania lui Trump solicită numele şi datele de contact ale celor care răspund la sondaj, scrie digi24.ro.

"TikTok te spionează", afirmă una din reclame, adăugînd că "TikTok a fost prinsă în flagrant monitorizînd conţinutul clipboard-ului din telefonul tău".


Aplicaţia chineză este în atenţia administrației americane din cauza suspiciunilor că guvernul de la Beijing ar putea obliga compania proprietară să comunice datele utilizatorilor. Luna aceasta, secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că SUA "au în vedere cu certitudine" interzicerea aplicaţiilor de social media din China, inclusiv Tik Tok. Aceasta este deja interzisă în India, alături de alte aplicaţii chinezeşti, încă din iunie.

TikTok susţine că nu a pus niciodată datele utilizatorilor la dispoziţia Chinei şi că ar refuza o astfel de solicitare, dacă ar fi făcută. Luni, o purtătoare de cuvînt a declarat agenţiei Reuters că firma "nu are nicio prioritate mai mare decît promovarea unei experienţe sigure cu aplicaţia, care să protejeze confidenţialitatea utilizatorilor".

Luna trecută, cînd Apple a comunicat dezvoltatorilor o versiune a sistemului de operare iOS, aceştia au arătat imagini ale unor notificări generate de TikTok privind copierea datelor din clipboard, unde sînt stocate temporar datele utilizatorului între copierea dintr-o aplicaţie şi transferul către o alta. TikTok a arătat că notificările sînt provocate de o funcţie anti-spam, însă a încetat practica respectivă din 27 iunie.

În privinţa reclamelor de pe Facebook, TikTok a acuzat reţeaua socială că "ia bani pentru o reclamă politică în care este atacat un concurent, în timp ce se pregăteşte să lanseze o imitaţie a TikTok".

Facebook nu a comentat imediat, la solicitarea Reuters. Conform unor informaţii din presă, aplicaţia Instagram a companiei, dedicată pînă acum fotografiilor, va extinde în curînd în SUA un test pentru un nou format de clipuri video scurte, numit Reels.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load