Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1727

După valul de căldură, Europa a fost lovită un val de frig (FOTO/VIDEO)

27 aug. 2018,, 19:32   Război în Ucraina
9748 0

Duminică dimineață, mai multe regiuni din Europa s-au înregistrat temperaturi mult sub normalul acestei perioade și chiar zăpadă și îngheț la înălțimi neobițșnuite.

Valul de aer rece vine la scurt timp după ce statele din vestul și centrul Europei s—au confruntat cu caniculă și temperaturi record.

Pînă la 40 de centimetri de zăpadă proaspătă

În această dimineață, în mai multe regiuni din Franța, Germania, Elveția, Austria și Italia s-au înregistrat temperaturi record pentru sfîrșitul lunii august, iar în unele regiuni din Alpi a nins.


Pe rețelele de socializare au fost postate filmulețe și imagini cu zăpada căzută sîmbătă noaptea.

Un exemplu este cabana montană Bioch din nordul Italiei, unde la înălțimea de 2.079 m a fost înregistrat un strat proaspăt de zăpadă de 30 cm. De asemenea, tot în Italia, la Alta Badia din Alpii Dolomiți au căzut peste 40 cm de zăpadă sîmbătă noaptea.

Meteorologul elvețian Jörg Kachelmann a postat pe Twitter un mesaj în care scrie că în mai multe zone din Elveția s-au înregistrat peste 40 cm de zăpadă proaspătă și că în unele zone din Germania pămîntul a înghețat. La Zugspitze, în Elveția, o stațiune situată la 2960 m, s-au înregistrat temperaturi de -6,2 ° C, iar în Bernau din Pădurea Neagră, mercurul termometrului a coborît la -2,4° C.

Zăpadă sub 1.000 de metri, în plină vară!

Au existat chiar și informații privind căderi de zăpadă la sub 1.000 de metri. La Golfclub Gastein, din apropiere de Szalsburg, Austria, situat la 860 metri altitudine, la ora 6 dimineață, a fost înregistrat un strat de zăpadă.

Temperaturi minime înregistrate în Franța și Germania și Marea Britanie

În această dimineață, în zonele joase din nordul Germaniei, termometrul a ajuns la o singură cifră.

Expertul în meteorologie dr. Ryan Maue, a vorbit într-o postare pe Twitter despre „minime record” înregistrate în Franța și Germania.

Publicația britanică UK Daily Star scrie că temperatura a scăzut la -2° C sîmbătă dimineață în Parcul Național Cairngorms din nordul Scoției, în apropiere de Inverness. În Edingurgh termometrul s-a oprit la 2° C.

În Anglia și Țara Galilor temperaturile au scăzut pînă la 6 grade, în timp ce în Londra temperatura resimțită în aer a fost de 5 grade

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий