COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

După Trump, încă un șef de stat şi-a angajat fiica consilier

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, şi-a numit fiica de 25 de ani în funcţia de consilier fără plată al şefului statului, relevă o listă oficială a consilierilor prezidenţiali, citată de dpa.

Kinga Duda, de profesie avocat, nu va fi remunerată pentru funcţia sa, a subliniat preşedintele polonez într-un tweet miercuri seara. Ea a fost numită consilier în august, potrivit site-ului oficial al preşedinţiei poloneze, deşi la vremea respectivă nu a fost făcută nicio declaraţie oficială în acest sens. Informaţia a fost dezvăluită în premieră de către jurnalistul Krzysztof Berenda de la postul de radio RMF într-un tweet miercuri seara, scrie adevarul.ro.

Ştirea a provocat critici şi acuzaţii de nepotism din partea comentatorilor politici. Unii dintre ei au evocat apariţia unei "Ivanka Trump în variantă poloneză", referindu-se la fiica preşedintelui SUA, consilieră a lui Donald Trump din 2017. Kinga Duda a ajuns pe prima pagină a ziarelor poloneze la mijlocul lunii iulie, cînd Andrzej Duda a fost reales preşedinte pentru un al doilea mandat de cinci ani, notează dpa, preluată de agerpres.ro.

În toiul nopţii, cînd s-au anunţat rezultatele scrutinului, ea a lansat un mesaj conciliant către naţiune, afirmînd că "oricine merită respect" şi "nimeni nu merită să fie obiect al urii" indiferent de "culoarea pielii, opiniile noastre, pe cine susţinem şi pe cine iubim".

Oponenţii politici ai preşedintelui au remarcat atunci că aceste afirmaţii contrastează puternic cu ceea ce mulţi au considerat a fi mesaje homofobe transmise de Andrzej Duda în timpul campaniei electorale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load